коледно дърво Казанлък
коледно дърво Казанлък / община Казанлък
Официалното запалване на Коледната елха в Казанлък е на 13-и декември, след празничен парад на казанлъшки деца, който ще започне в 16:30 часа. Публиката ще има възможността да се наслади на песните на младите популярни таланти Мартина Иванова и Яви.

С изцяло нови елементи светлините на Коледа ще озарят централния булевард на града и улиците „Генерал Скобелев“ и „Искра“, както и главните улици на двата най-големи квартала – „Васил Левски“ и „Изток“. Атмосферата на наближаващата Нова година превзема и любимия на казанлъчани парк „Розариум“, където тази година ще бъде разположен и празничният кът за деца.

11-метровото естествено Коледно дърво на централния площад „Севтополис“ е дарение от Диян Галазов. 52 години то е част от живота на неговото семейство. Закупено като малка елхичка в саксия за Новогодишните празници през далечната 1967г., през 1974 година е засадено в двора на дядовия дом в село Голямо Дряново и така до момента, в който корените на дървото достигат до основите на къщата и се налага Диян Галазов да се раздели с него. В замяна, решава да сподели спомена за духа на семейния уют, който Коледната елха пренася във времето със своите съграждани.