Казанлъчани подкрепят Петиция до ЕП
Казанлъчани подкрепят Петиция до ЕП / netinfo
Близо 1000 казанлъчани са се подписали в нарочна Петиция за запазване на природата в България. Петицията е адресирана до Комисията по петициите към Европейския парламент, до парламентарната комисия по околна среда и водите в Народното събрание на България, както и до община Сапарева баня и “Рила –Спорот”-АД.

В петицията се настоява незабавно да бъде спряно незаконното строителство на пътища и лифт към Седемте рилски езера в национален парк “Рила” , както и да се опазва българската природа. Природазащитниците от страната, подкрепени и от казанлъшките граждани, настояват да бъдат дадени и гаранции за запазване целостта на планинските ни курорти.

На специална срещаприродозащитници от града изслушаха лекция за значението на българските планини за духовното здраве на нацията ни на д-р Светал Балтова- видна последователка на учението на Петър Дънов.

С подкрепата на националната Петиция, на практика Казанлък стана първият град след големите София, Варна и Пловдив, където бе сформирана гражданска група против незаконните действия срещу българската природа. Инициатори на проявата са коалиция "За да остане природа в България" и сдружение "Граждани за Рила".