о
о / iStock/Getty Images
Казанлъчани могат да гласуват за Кмет на годината от 9 до 15 септември. Пред Културно-информационния център на ул.“Искра“№4 ще бъде осигурен достъп до интерет и компютър, за да може всеки желаещ да даде своя глас за  най-заслужилия български кмет за мандат 2015 – 2019.
 
В специалната платформа за вота kmetndgodinata.bg Община Казанлък фигурира в категорията „Голяма община“ (с население над 50 000 души). Регистрирането на избрания кмет става с имейл адрес и е уникално / еднократно. Регламентът на класацията позволява и гласуване от чужбина.
 
През годините Галина Стоянова е печелила 3 пъти отличия в конкурса. През 2105г. Кметът на Казанлък е отличена в категорията „Развита инфраструктура“, през 2016г. и 2018г. тя печели отличието в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции“.
 
Класацията на kmeta.bg тази година търси най-високата оценка на гражданите за градоначалника, който през всички години на мандата е постигнал най-много подобрения и удобства за жителите на населеното място.
 
Голямото гласуване за престижната награда „Кмет на годината – Мандат 2015 – 2019“ започна в началото на месец септември. Националният онлайн вот ще продължи до 15 септември 2019г. на познатата платформа kmetnagodinata.bg. В него ще участват кметовете на 265 общини в България.
 
Победителите, събрали най-голяма подкрепа от онлайн вота на хората, ще бъдат обявени на официална церемония на 18 септември в зала 6 на НДК, София. Те ще получат престижните грамоти „Кмет на годината”.
 
Церемонията ще бъде заснета и излъчена същата вечер в ефира на БНТ1 от 23:30 часа.