Катерина в Красотата срещу дрогата
Катерина в Красотата срещу дрогата / netinfo
22-годишната Катерина Георгиева се нарежда сред претендентките за “Лице на лято 2008” в кампанията на Дарик – Стара Загора “Красотата срещу дрогата”. Катерина е студентка в Тракийския университет, а от няколко месеца е и певица в новата група “Фатално 3”. В свободното си време тя посещава курсове по танци и аеробика. Обожава разходките сред природата и пътуванията по непознати места.

Трите най-важни неща за привлекателната старозагорка са: здравето, хората, които обича и сценичните изяви, които я правят щастлива.

Нейните начини да поддържа тонуса и самочувствието си са тези: здравословното хранене, спорт, позитивно мислене и положителна нагласа към всичко около нея.

“Много от връстниците ми наистина посягат към наркотиците и това се дължи най-вече на заобикалящата ги среда и приятелите им, както и от любопитството им да опитат нещо различно и забранено. Може да ги спре мотивацията им да бъдат стойностни хора, които имат цели в живота си и са готови да се борят за тях”, така Катерина отговаря на Дарик въпросите, свързани с наркотиците.

“Ако мой приятел взима наркотици, бих се опитала да го спра на всяка цена, като му обясня, че той е значим човек. Трябва да гледа само напред, защото бъдещето е пред него. Има хиляди неща, които биха го направили щастлив и прекалено много хора, които го обичат и подкрепят, и които не може да си позволи да разочарова”, пише още 22-годишното момиче.

Катерина е на мнение, че за да има по-малко зависими от наркотиците хора, трябва да се говори открито за този проблем. И още: “Повече медии да организират подобни кампании и всички, които познават зависими хора, трябва да приемат присърце техния порок и да обърнат към дружествата срещу дрогата за помощ.”

В конкурса за “Лице на лято 2008” могат да участват момичета на възраст от 16 до 25 години, от Стара Загора и областта. До 31 август те трябва да ни изпратят снимки и своите отговори на няколко репортерски въпроса. Така те ще проявят информираност и позиция към темата за рисковете от употребата на наркотици и ще представят своите позитивни модели – извор на настроение, тонус и самочувствие. Фотоконкурсът е част от кампанията "Красотата срещу дрогата". Кампанията на Дарик-Стара Загора е с подкрепата на Областна дирекция "Полиция" и Младежки общински съвет.

Представително жури ще определи трите най-красиви лица, а едно от момичетата ще бъде обявено за "Лице на лято 2008".

Модна къща "Авин стил" ще облече трите момичета, които бъдат избрани на финала на конкурса. Тоалетите - подарък от престижната модна къща, ще са награда за всяко от тях. Друга специална награда е фотосесия, която ще подари на едно от момичетата популярният старозагорски фотограф Цветан Четъшки.

Снимките и отговорите на участничките можете да видите в интернет страницата на Дарик – Стара Загора, която четете и в момента.

За да участвате в конкурса:

- Трябва да сте на възраст 16 – 25 г.

- Да ни изпратите не повече от три свои снимки на адрес: dariksz.k@gmail.com

- Да ни разкажете с няколко изречения за себе си (на колко сте години, къде живеете)

- Да отговорите на нашите въпроси (виж по-долу)

- Да ни оставите адрес и телефон за контакт.

/Добре е всичко това да бъде изпратено в едно писмо/

Това са въпросите, на които държим да получим отговори:

1. Как прекарваш свободното си време?

2. Кои са трите най-важни неща за теб?

3. Кои са твоите начини да поддържаш тонуса и самочувствието си?

4. Защо според теб връстниците ти посягат към наркотиците? Какво може да ги спре?

5. Как ще постъпиш, ако разбереш, че твой приятел взима наркотици?

6. Какво смяташ, че трябва да се направи, за да има по-малко зависими от наркотиците хора?

Приемаме и писма с материали за конкурса на адреса на Дарик – Стара Загора: гр.Стара Загора, ул. “Св. Княз Борис” № 35 Б – за конкурса