/ iStock/Getty Images
Възстановено е движението от пътен възел "Стара Загора" до пътен възел "Нова Загора" в посока Бургас на магистрала "Тракия"
Възстановено е движението от пътен възел "Стара Загора" до пътен възел "Нова Загора" в посока Бургас на магистрала "Тракия"​. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

"Катастрофа затруднява движението в участък от автомагистрала (АМ) "Тракия" в района на Стара Загора", съобщи по-рано Ивелина Проданова от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Тя допълни, че сигнал за инцидента е получен в 21:52 часа снощи. По първоначална информация на 215-и километър в посока Бургас влекач с полуремарке е напуснал пътното платно и е спрял в дере, в близост до АМ „Тракия“. Загинал е водачът на превозното средство. 

Обърнат камион затвори АМ „Тракия“ между Стара и Нова Загора

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата. Говорителят на държавното обвинение Георги Видев каза, че няма информация за други пострадали. 

Трафикът се пренасочваше по обходен маршрут: път I-5 Стара Загора - Хасково от пътен възел "Стара Загора" до околовръстен път на гр. Стара  Загора - път II-66 Стара  Загора - Нова Загора - път III-554 Нова Загора - пътен възел "Нова Загора" и се включва по АМ "Тракия".

Припомняме, че това е пореден инцидент за последните дни в участъка от аутобана в посока Бургас. Във вторник на 212-и километър самокатастрофира ТИР. При инцидента пострада шофьорът на превозното средство.
БТА