Катастрофа на АМ Тракия
Катастрофа на АМ Тракия / DarikNews.bg, архив

Лек автомобил "Фолксваген Венто", управляван от 21-годишен мъж от Монтана се блъсна в автобус "Мерцедес". Инцидентът е станал тази сутрин на път І-5 от пътния възел с АМ „Тракия" към Стара Загора.

На около 300 м северно от пътния възел, при движение с несъобразена скорост по мокра пътна настилка, водачът на автомобила изгубил контрол, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в движещият се автобус.

В резултат на удара, на лекия автомобил са нанесени значителни материални щети, а водачът е получил фрактура на ляво бедро и е настанен за лечение в Многопрофилната болница в Стара Загора, без опасност за живота. В същата болница е настанено и возещото се в лекия автомобил 19-годишно момиче от София, което при инцидента е получило мозъчно сътресение.

Няма пострадали пътници от автобуса, нанесени са само материални щети на предната му лява част. По случая е образувано досъдебно производство.

За изваждане на пострадалите, блокирани в катастрофиралия автомобил, извеждане на автобуса и почистване на пътното платно, на място на инцидента са изпратени и екипи на ОУ "Гражданска защита" и РУ "Пожарна безопасност и спасяване".

Във връзка с катастрофата, от 7.20 ч. движението по автомагистрала "Тракия" е отклонявано по обходни маршрути и регулирано от екипи на сектор "Пътна полиция", РУ "Полиция" - Стара Загора и Чирпан. Около 9.20 ч движението в участъка е възстановено и нормализирано.