Касева срещу Каличков: политически амбиции и предизборен популизъм
Касева срещу Каличков: политически амбиции и предизборен популизъм / Д.Бобева
Демонстрация на политически амбиции и предизборен популизъм- така Сребра Касева, координатор на общинската организация на НДСВ в Казанлък опредили напускането на групата съветници на НДСВ в Общинския съвет на Казанлък от бизнесмена Георги Михайлов Каличков.

В писмо от началото на тази седмица до председателя на Съвета Васил Самарски, Каличков уведомява, че създава нова, седма група в местния парламент- наречена “Група за борба с корупцията в община Казанлък”.

Пред “Дарик” той мотивира необходимостта от създаването й с многобройните сигнали за корупция в общината, които получавал ежедневно.

Освен Каличков в новата група, която засега е без алтернатива в общинските съвети в страната са и Стойчо чичеков, общински съветник, който не е включен в група и Иван Тишев, съветник от ВМРО.

Според Сребра Касева, създалият новата група бизнесмен Георги Каличков постъпил нелоялно и некоректно със съпартийците си от НДСВ.

Тя заяви, чев НДСВ разчитали на опита и качествата на Каличков, затова и бил включен на челно място в групата съветници на НДСВ през 2003 година. Според нея в качеството си на председател на Постоянната комисия по приватизация и като общински съветник Каличков имал възможност да се бори срещу корупцията.

Не сме коментирали Георги Каличков като кандидат-кмет на НДСВ за предстоящите избори, така Касева отговори на въпрос дали с напускането на групата на НДСВ от бизнесмена царската партия не остава без свой потенциален кандидат за кмет.

В същото време в общественото пространство в Казанлък името на бизнесмена се спряга като алтернативна кандидатура на обединените десни сили срещу сегашния кмет на града Стефан Дамянов.

49 годишният инженер Георги Каличков е първи мандат общински съветник. Той намери мясот в листата на НДСВ като прдставител на бизнеса в община Казанлък. Каличков е председател на местната структура на Бизнес круб “Възраждане”.