каруца
каруца / Дарик, архив
Каруца, управлявана от пиян водач, стана причина за катастрофа край Стара Загора, съобщиха от полицията.
 
На 07 септември около 20:50 ч., по път II-66, се е движил лек автомобил „Опел“, управляван от 47-годишен мъж от Стара Загора. На км.47+600, водачът предприел изпреварване на движеща се в посока запад каруца без осветление и светлоотразителни знаци, управлявано от 29-годишен мъж от с. Братя Кунчеви, общ. Стара Загора, при което автомобилът навлязъл в платното за насрещно движение е се блъснал в друг лек автомобил.
 
В резултат на удара пътуващата на предна дясна седалка в. „Опел“-а  42-годишна жена от  Стара Загора е получила контузия на гръдния кош. Обслужена е амбулаторно и е освободена, без опасност за живота. Пътуващ на задната седалка в същия автомобил 19-годишен мъж от гр. Стара Загора е получил контузия на главата. Настанен е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.
 
Водачът на другия лек автомобил е напуснал местопроизшествието и към момента не е установен.
 
При тестване на водачите за употреба на алкохол с техническо средство, за водача каруцата е отчетена концентрация от 1,80 промила алкохол в издишания въздух, а пробата на водача на лекия автомобил е отрицателна.
 
В сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Стара Загора е образувано е досъдебно производство.