Карлсон на старозагорска сцена
Карлсон на старозагорска сцена / netinfo
Актьорите от Драматичен театър “Гео Милев” Стара Загора се завърнаха през новия творчески сезон с премиерата на мюзикъла “Карлсон, който живее на покрива” по Астрид Линдгрен. Сценичният вариант и постановката са дело на Венцислав Асенов специално за старозагорския театър. Автор на музиката е Павел Васев, който е китарист и вокалист на група Монолит. 12 са песните, които могат да бъдат чути в спектакъла.Те също са написани специално за старозагорската публика, сподели Асенов.

В ролята на Карлсон се превъплащава Константин Икономов, а Юлиян Малинов играе Дребосъчето. Останалите актьори, които шестват в света на въображението ни, са Миленка Сотирова, Георги Райчев, Златка Керемедчиева .

“Намерението ни беше да направим нещо за детската публика”, каза директорът на театър “Гео Милев” Александър Събев и покани на спектаклите както най-малките старозагорци, така и техните родители.

“Няма нищо по-красиво от това актьорите да те залеят с положителна енергия.Това е спектакъл с много смях и пищна визия”, допълни Венцислав Асенов.

От ръководството на театъра заявиха готовност да включат представлението “Карлсон, който живее на покрива” в панорама , в която публиката може да наблюдава още три спектакъла. Проектът се предвижда да бъде осъществен в края на месец ноември, потвърди директорът на Старозагорския театър Александър Събев.