Караниколов: Строим 7-ми реактор до 2018 година
Караниколов: Строим 7-ми реактор до 2018 година / Иван Бонев- архив

До Великден ще е ясно новото ръководство на ГЕРБ- Казанлък. Това каза на среща с журналисти в Казанлък народният представител Емил Караниколов. По думите му, съвсем скоро Изпълнителната комисия щяла да вземе решение за това, кой да оглави казанлъшката общинска структура на ГЕРБ.
В момента има временно ръководство на местната структура. Сред новите предложения за шеф на структурата е това на настоящия кмет на града Галина Стоянова. Освен нея събранието на ГЕРБ преди близо два месеца номинира и двама от нейните заместници за членове на общинското ръководство.


Пред журналист народният представител коментира и предстоящото обществено обсъждане в Казанлък, инициирано от кмета за общински заем, в размер на 2 милиона лева. Средствата трябва да се използват за ремонт на уличната мрежа в общината.
Според Караниколов тези 2 милиона лева най- вероятно са недостатъчни, но размерът на заема е следствие от две неща: обективните възможности на общината и желанието на ръководството да не се отвари следващия мандат с нови големи задължения.


Караниколов коментира и темата за АЕЦ „Белене", в контекста на взетото вече решението от правителството за спирането на нейното изграждане. Той определи решенето като правилно, защото в противен случай сумата била непосилна за българския народ. Депутатът прогнозира до 2018-та година
7-ми реактор в АЕЦ „Козлодуй" ще бъде изграден, с реактора от АЕЦ „Белене". До момента новият ректор е платен на 2/3 от стойността си, останалата сума също ще се доплати, подчерта народният представител.


В Казанлък Караниколов заяви, че до Великден ще мине и първото четене в парламента на проектозакона за конфискацията на незаконно придобитото имущество. Той бе убеден, че проектът ще мине с последните промени в него, визиращи размера на имуществото, след което следва доказване на произхода му: от 250 хиляди - на 350 хиляди лева. В четвъртък в пленарна зала за дебат влиза и първото четене на Закона за средното образование.