Стоян Петров
Стоян Петров / Областен съвет-БСП
52-годишният капитан III ранг о.р. инж. Стоян Петров е кандидатът за кмет на община Казанлък от БСП. Това реши единодушно общинската конференция  на социалистите, която прие акцентите за управлението  на Казанлък.

Стоян Петров е ученик на златния преподавател по физика Теодосий Теодосиев. Корабният инженер и морски офицер от резерва е възпитаник на Военно-морското училище във Варна. Кореняк казанлъчанин, семеен, баща на първокласник, син на лекарка и икономист, и двамата с дълъг стаж в „Арсенал“. Наследник е на учители и търговци от Казанлък. Израснал в къща, съседна на писателя-художник Чудомир.Не е членувал в партии, не е заемал административни постове и не е ползвал обществен ресурс – не е участвал в обществени поръчки, публично-частни партньорства и в други проекти, финансирани със средства на българския и европейски данъкоплатец. Капитан III ранг о.р. инж Стоян Петров има успешен среден бизнес вече почти четвърт век, който поддържа и до днес със съпругата си.Бивш активен спортист по лека атлетика, баскетбол и гребане, с многобройни медали от различни състезания, възпитаник на треньорите от Казанлък Лютвян Моллова и Петър Маринов.

„Да бъде прекратено противопоставянето – власт - граждани, власт - бизнес, власт - партии и неправителствени структури. Да се създаде пълна прозрачност на общинските средства и на общинската собственост. Да бъде спрян административният рекет над фирми и граждани”, към това призова безпартийният кандидат за кмет, който е и водач на листата с общински съветници.
 
 „Доказали сме в годините, че БСП е упование и носител на идеи за по-добър живот на хората, доказали сме своята непримиримост към користните стимули и непрозрачното разходване на общински пари, както и че сме социално чувствителни към образованието, здравеопазването, обществения ред и сигурността”, подчерта председателят на БСП-Казанлък Румяна Друмева – втора в листата с кандидати за общински съветници. В предизборната кампания ще се включи и народният представител от Казанлък Донка Симеонова.  
 
Делегатите дадоха висока оценка на  представителите на БСП  в местния парламент в мандат 2015г. – 2019г. и гласуваха отново да са част от местната законодателна власт в Казанлък.  Доверие бе дадено и на нови лица експерти в различни области, една трета в листата ще са представители на гражданската квота, чиито имена  до дни ще утвърди Общинският съвет. Приета бе и Визия за община Казанлък.
 
Конференцията гласува единодушно и кандидатите за кметове на Розово – Валентина Лазарова, на Горно Черковище – Даниел Кръстев, на Кънчево – Димитър Нов, Овощник – Иван Колев, на Копринка – Иван Писков, на Ръжена Ивайло Георгиев, Крън – Иван Иванов, Дунавци – Лалка Тодорова и за Шейново – Петър Добрев. За останалите населени места БСП ще обяви скоро своите номинации.