сурвачки
сурвачки / Дарик архив
Сурвачки и рисунки, за участие в традиционния конкурс „Сурва, Весела година“, очакват организаторите му до 15 декември.В надпреварата могат да се включат деца от 7 до 14 години.
 
Сурвачките трябва да са изработени от естествени материали, да носят българската народна традиция и да показват умения за изработката им. Ще бъдат оценявани сръчността и познанията на участниците за коледните и новогодишните обичаи в България.
 
С до две творби без ограничения в жанра - живопис и графика могат да се включат и малките художници. Изискването е рисунките да са във формат 35/50 см (без паспарту), като техниката е по избор.
 
Участниците в конкурса трябва да предоставят информация за името, годините, класа, училището и телефон за обратна връзка. Желаещите да се включат е необходимо да занесат или изпратят творбите си в сградата на Центъра за подкрепа за личностно развитие на ул. „Захарий Княжески” 71, ет.3.
 
Списъкът с наградените творби ще бъде публикуван в сайта на ЦПЛР-Стара Загора и на фб страницата му на 20 декември.
 
Наградените участници, могат да получават своите награди от 21 до 23 декември, както и на 29 и на 30 декември в ЦПЛР ул. „Захарий Княжески” №71 ет.3.
 
Творбите ще бъдат показани в централна градска част в навечерието на Коледните празници.
 
Организатори на конкурса са Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие.