Близо 1000 деца рисуваха Великден в конкурса на Областния управител
Близо 1000 деца рисуваха Великден в конкурса на Областния управител / Областна администрация-Разград
 Ученици и деца от 3-та и 4-та група на детските градини могат да участват в национален конкурс „Възкресение Христово 2021“. Той се организира от Синодалния Културно-просветен отдел и по решение на Св. Синод на БПЦ-БП.

Младите творци могат да изберат една от следните категории в надпреварата-изобразително изкуство, литература и фотография.

Творбите трябва да са посветени на православния християнски празник Възкресение Христово – Пасха и да бъдат изпратени до 10 април на адрес:

Културно-просветен отдел, СВ. СИНОД на БПЦ-БП
За националния конкурс „Възкресение Христово”
София, ул. „Оборище” № 4

Е-mail: skpotdel@bg-patriarshia.bg (само за литературните творби)

B десния ъгъл на гърба на творбата трябва да бъде написано четливо заглавие на творбата; трите имена на автора; възраст, група / клас; град / село, област, училище / ОДК / енорийско училище / клуб; адрес и телефон за връзка с участника или неговия родител; името на преподавателя / ръководителя и негов телефон за връзка.

Имената на наградените ще бъдат качени на 28 април на официалния сайт на Св. Синод на БПЦ, раздел Новини https://bg-patriarshia.bg/news .

В случай, че епидемичната обстановка в страната позволява, награждаването на участниците в Националния конкурс, ще се състои на 23 май в столичния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ (гр. София, ул. „Георг Вашингтон“ № 47, до Женския пазар и Лъвов мост) след приключването на св. Литургия.  Отличените творби ще бъдат подредени в изложба.

Статутът на конкурса предвижда рисунките и снимките да участват в благотворителна разпродажба със социално-милосърдна насоченост към деца в нужда.

В случай на забрана за провеждане на организирани събития в страната, наградите ще бъдат изпратени до наградените участници по куриер, като те ще бъдат своевременно уведомени.

Със статута на конкурса може да се запознаете на https://bg-patriarshia.bg/orthodox-thought/710