Кандидат-студентско лято започва в Тракийския университет
Кандидат-студентско лято започва в Тракийския университет / netinfo

Кандидат-студентската кампания в Тракийския университет започва на 20 юни в 9.00 ч. в Голямата аула.

През новата академична година университетът ще приеме 1085 първокурсници по държавна поръчка.Местата са увеличени с 205,в сравнение с миналата година, съобщи за Дарик радио заместник-ректорът проф.Динко Динев. Най-голямо е завишението в икономическите и педагогическите специалности.С 10 бройки е завишен приемът по специалност “Хуманна медицина”, 160 младежи ще започнат да изучават “Ветеринарна медицина” наесен. 50 места са отпуснати за медицински сестри,10% от тях са предвидени за мъже.

Най-масово посещаваният кандидат-студентски изпит в Тракийския университет – по биология- е насрочен за 13 юли- петък.Кандидатите ще плащат такса от 20 лв. за явяване на първи изпит и по 15 лв.-за всеки следващ.

Тази година университетите в България са поставени в изключително конкурентна среда и ще се борят за всеки кандидат-студент, заяви проф.Динев. Причината е в малкия брой на завършилите абитуриенти и увеличения план-прием по държавна поръчка. Най-тежкият демографски срив от началото на прехода вече ни застигна, допълни зам.-ректорът на Тракийския университет.