Кандидат-царици на кметска визита
Кандидат-царици на кметска визита / 5 минути

Десетте финалистки за тазгодишния конкурс за избор на царица Роза ще имат амбициозна програма до избора на тазгодишната царица.
Програмата им е достойна за конкуренция на финалистки за конкурса Мис Свят.

Първата визита от програмата е в понеделник- 7-ми май, от 11 часа с посещение в кабинета на кмета на Казанлък -Галина Стоянова. Визитата там е по желание на самите финалистки за конкурса- абитуриентки от казанлъшки училища.
Целта на визита е кандидат-цариците да се запознаят с работа на кмета н и на общинската администрация .

По време на специалната програма на кандидат-цариците, те ще имат възможност да участват в няколко национални и местни каузи. Сред посещенията , които ще направят са: обиколка на интересните и емблематичните за Казанлък места, свързани с културно -историческото минало на района. Специален маршрут, изготвен от директора на ИМ „Искра" Момчил Маринов, ще разведе кандидат-цариците из тракийките гробници и могили на Розовата долина. Това ще стане на 8-ми май, вторник.
В деня на светите братя -Кирил и Методий- 11-ти май, десетте финалистки за короната на Царица Роза ще се поклонят пред паметника на създателите на славянската писменост - в двора на Хуманитарната гимназия „ Св.св. Кирил и Методий".
В събота, 12-ти май финалистите в конкурса ще участват в почистването на община Казанлък, като част от националната кампания „ Да изчистим България за един ден".

Коя от десетте финалистки ще се окичи с короната на царица за 2012 година, ще реши жури, по време на специален спектакъл, който ще се състои на 1-ви юни, от 19, 00 часа в ДК „Арсенал" в Казанлък.
Коронясването на избраната царица ще стане същата вечер, на площад „Севтополис" от 22,00 часа.