Калина Петкова е новият млад кмет на Млада Загора
Калина Петкова е новият млад кмет на Млада Загора / DarikNews, архив

Калина Петкова от СОУ „Максим Горки" е новият млад кмет на Млада Загора. За неин заместник журито, с председател проф. Димитър Динев, избра Константин Петров от ПМГ „Гео Милев".


Общо шестима бяха кандидатите за кметския стол на младия кмет в града на липите. Всички те представиха идейните си платформи за развитието на младите хора в Стара Загора. Най-добре защитена и аргументирана беше идеята на Калина, която мечтае да стане лекар и ще продължи образованието си в родния си град, обеща младата кметица.
Идеята, която си постави за цел да реализира амбициозната дама е децата със специални потребности да бъдат сред нас, а не да стоят изолирани в къщи или в домовете за деца с такива проблеми.

Всеки един от шстимата кандидати за титлата Млад кмет застана на "горещия стол" и останалите претенденти му задаваха въпроси. Последното изпитание бе по един въпрос от журито за всеки от младите лидери.

Калина Петкова е новият млад кмет на Млада Загора
netinfo


За първи път конкурсът за Млад кмет се провежда през 1997 година в навечерието на Празника на града - 5 октомври. По традиция Калина и Димитър получат символично ключа на града, по време на тържествата на площада днес. Тържествата започват от 9:30 часа в центъра на града.


Калина Петкова е настоящ член на МОС - Стара Загора. През годините около 600 млади хора са били членове структурата.

Калина Петкова е новият млад кмет на Млада Загора
netinfo
Старозагорският МОС е първата подобна организация в България и третата в света по времето на формирането му, разказаха изявени представители.

Докато журито решаваше кой да бъде младият кмет под липите, пилотният екип на Евромедия "Загора" представи концепцията на нестандартната за страната ни медия, която стартира точно в Стара Загора в най-скоро време.