Кафявите мечки ще се движат свободно в „зелена гора”
Кафявите мечки ще се движат свободно в „зелена гора” / Васил Попов

С 39 гласа общинските съветници одобриха предложението на кмета Живко Тодоров да бъдат предоставени за ползване 60 000 кв.м в парк „Митрополит Методи Кусев" (Аязмото) за нуждите на Зоопарка.

Идеята е да бъде осъществен проект за изграждане на „зелена гора", в която да се движат свободно кафяви мечки. По повод реализирането на проекта директорът на зоопарка д-р Радослав Михайлов е потърсил съдействие от Министерство на околната среда и водите.

Становището, изразено с писмо е положително, с ясно изразена готовност за подкрепа на тази инициатива. Посочва се, че кафявата мечка е защитен вид и съвместната работа със съществуващите международни неправителствени организации е ключова за финансовото обезпечение и реализация на този вид проекти като цяло.

44 точки приеха старозагорските общински съветници на първата сесия за 2014 година. Приет беше доклад за работата на обществения посредник за изминалата година на територията на община Стара Загора, както и отчет за дейността на Общинския съвет за периода юли-декември 2013 година.