Йога на смеха в Стара Загора
Йога на смеха в Стара Загора / netinfo

Първата сесия по йога на смеха се проведе вчера вечерта в приказната къща на ул. Сава Силов 37, стопанисвана от Сдружение „Различният поглед" - Стара Загора. Освен че събира творчески личности и таланти, въпросната сграда е и паметник на културата с местно значение. Там, всяка сряда, можа да се включите в смехо-йога програмата. Началото е от 19:00 часа. След подобно „презареждане" в средата на седмицата, следващите дни ще преминат неусетно, обещават организаторите.

В това начинание „Различният поглед" партнира по проект „Синергия" на Сдружение „Чудно", София. Този проект представлява национална младежка инициатива по Европейската програма „Младежта в действие", в който 12 младежи от цяла България бяха обучени като инструктори по йога на смеха през юли в София. За задача те имаха да разпространят концепцията като проведат смехо-йога сесии и финансови семинари в родните си градове и други части на страната. Финансовият семинар няма за цел да дава професионални умения, а по-скоро да представи нова гледна точка върху парите като цяло, разглеждайки отношението на хората към тях и материалните последствия от това. В Стара Загора той ще бъде проведен в края на ноември.

Теодора Николаева и Мирчо Христов от Сдружение за съвременно изкуство и култура - Различният поглед са сертифицирани инструктори по йога на смеха и канят старозагорци да се включат в срещите, организирани всяка сряда.