Извънредни противопожарни проверки в училищата
Извънредни противопожарни проверки в училищата / ОД на МВР Стара Загора

На 4 декември ще се извършат извънредни противопожарни проверки в училищата от старозагорска област. Поканени и представители на РИО, които да се запознаят на място с противопожарното състояние на учебните заведения.

Извънредните проверки са в отговор на разпространената информация от РИО, че в 26 училища от областта не са извършвани проверки от териториалните служби за пожарна безопасност и спасяване.

"Преди началото на отоплителния сезон до всяко старозагорско училище е изпратено писмо със задължителните мероприятия за обезопасяване на отоплителните инсталации и уреди, информират от РС ПБС.
Извън ежегодните проверки преди началото на всяка учебна година се изпращат сигнални писма до общините от региона за противопожарното състояние на учебните и детски заведения. През летния ремонтен период отново бяха извършени проверки", припомнят от пожарната в отговор на писмото от РИО.

Началникът на Звено ПБС - Стара Загора приканва инспекторатът да съдейства на ръководствата на училищата за осигуряване на финансиране за изпълнението на разпоредените противопожарни мероприятия от строително - технически характер.