Изпращат абитуриент от социален дом
Изпращат абитуриент от социален дом / Николина Пенчева
Месец май принадлежи на абитуриентските балове. Естествено е младите хора да са обзети от вълнение и радост. Всеки от тях малко или много е загрижен за външния си вид – как ще изглежда и дали ще е в крак с модата. Тази година в Старозагорския дом за деца, лишени от родителски грижи “Българка” също изпращат абитуриент. 18-годишният Северин Пехливанов завършва Ветеринарния техникум в града. Сега Северин се подготвя за кандидат-студентски изпити. Мечтата му е да стане рехабилитатор. В свободното си време обича да се разхожда и да кара колело.

Живее в Дом “Българка” от 8 години. Той е единственият ученик във Ветеринарния техникум, който живее в дом. Северин не е конфликтен и никога не е имал проблеми в училище.

Опора в живота му е неговата по-голяма сестра. Той чувства, че благодарение на нея се е изградил като личност. На 5 юли момчето трябва да напусне дом “Българка”. Макар че все още не знае какво бъдеше го очаква,  Северин е убеден, че всичко ще бъде наред.

Тази вечер му предстои абитуриентски бал. Чуйте звуковия файл, за да разберете от какво се вълнува момчето и как ще отиде на своя бал.