изграждане на улица Орфей
изграждане на улица Орфей / община Казанлък
Община Казанлък започна дейности по изграждането на улица  „Орфей” в квартал „ Крайречен”. Заложените средства в Инвестиционната програма 2019 за улицата са в размер на 196 хиляди лева. Те ще дадат възможност за изграждане на основата на улицата, асфалтиране на площ от 2 300 квадратни метра и оформяне на тротоар близо 400м., по цялата дължина от едната страна на улицата, от връзката й с улица „ Капрони”. Работата ще продължи 30 дни, след което Община Казанлък ще монтира и осветлението, заложено в проекта - стълбове и подземна комуникация.

изграждане на улица Орфей
община Казанлък


През годините „Орфей” е съществувала като улица по плана за регулация, но на мястото никога не е имало трайна настилка. Изграждането на водопровод и канализация в целия квартал „Крайречен“, както и изградената подпорна стена на река „Старата река“ в този участък даде възможност Общината да започне да залага в Инвестиционната си програма средства и за полагане на пътна настилка на улици в района.

изграждане на улица Орфей
община Казанлък


„Това е една много съществена част от цялата работа и това прави възможно планирането на тази улица с полагането на трайните настилки в Инвестиционната програма на Община Казанлък за 2019 година. Ние го правим така, както бяхме обещали на хората от квартала преди няколко години, когато все още не беше стартирал проектът за полагане на водопровода и канализацията, че някога там ще има истински водопровод, канализация и улица.“,  подчерта заместник – кметът Даниела Коева и допълни: „Тази година за живеещите на улица „Орфей” това ще бъде факт и улицата ще добие истинския си вид”.

изграждане на улица Орфей
община Казанлък