скейтпарк
скейтпарк / община Стара Загора
 „Слагаме началото на направата на едно дългоочаквано съоръжение за радост на скейтобщността, както и всички старозагорци. След всички проектни дейности, извършени от професионалисти в областта, мисля че ще имаме скейтпарк, покриващ всички съвременни изисквания и стандарти, както и за състезания, така и за забавления“, увери главният архитект на Община Стара Загора Виктория Грозева. Тя присъства на полагането на символичната първа копка по изграждането на скейтпарка в разширението на парк „Артилерийски“.

Общата площ, заедно с прилежащите части, ще бъде около 2 дка, а самото съоръжение ще е над 800 кв. м. Общата сума за изграждането на скейтпарка е близо 300 хил. лева, а срокът за изпълнението е 90 дни.

Специализираната зона ще е с две основни секции - „Стрийт“ и “Боул”. Първата ще бъде съставена от следните елементи - равна засилка, голяма и малка секции със стълби, виражи и парапети, комбинирана арена с ръбове, парапети, виражи и баланс, засилка с извивка и вираж. Предвижда се „Боул“ секцията да е от последователно свързани сферични и цилиндрични форми, образуващи съоръжение с формата на ключалка на две нива в дълбочина.

Първата копка напарвиха временно изпълняващият длъжността кмет на Стара Загора инж. Янчо Калоянов и управителят на фирмата-изпълнител на скейтпарка – „Смарт Билд Дигитал“ ЕООД, Симеон Атанасов