Изграждат ново осветление в Стара Загора
Изграждат ново осветление в Стара Загора / dariknews.bg, архив

Община Стара Загора започва изграждане на ново улично осветление. Обектите, които са 12 на брой, са определени след сигнали на граждани и фирми, и извършена проверка от служители на общината.

Кметът Живко Тодоров подписа възлагателно писмо до изпълнителя - фирма „Хит" ООД, за започване на строително-монтажните работи на следните обекти:

- ул. "Любен Каравелов", в отсечката между ул. "Хр. Ботев" и ул. "Ген. Гурко"

- ул. "Индустриална" -"Мебел", като в участъка към момента няма изградено улично осветление. Предвид това, че източно от улицата се намира училище „Иван Вазов" се предвижда поставяне на 5 броя стоманенотръбни стълбове с 5 броя улични осветители.

- ул. "Индустриална" -"Мебел". По улицата има съществуващи 48 бр. тролейбусни стълбове, на които са монтирани улични осветители с мощност150 вата. Предвижда се чрез кабелно отклонение от 1500 м същите да се присъединят към изградената осветителна мрежа по бул. „Св.Патриарх Евтимий".

- ул. "Промишлена" -"КАТ". До момента участъкът не е осветен.Предвижда се монтирането на 42 броя стоманенотръбни стълбове и 50 броя улични осветители.

- ул. "Ген. Столетов", отсечката между бул. "Руски" и ул. "Х. Д. Асенов" Предвид това, че в съседство се намират важни обекти и училищни заведение се предвижда монтирането на 10 броя стоманенотръбни стълбове и 10 броя улични осветители.

- ул. "Цар Калоян", между ул. "Захарий Княжески" и ул. "Ал. Батемберг". В някои участъци по трасето на улицата има съществуващо осветление, което е крайно недостатъчно за осигуряване на минимална осветеност. За целта се предвижда монтирането на 30 броя стоманенотръбни стълбове и 34 броя улични осветители.

- ул. "Х. Д Асенов", между бул. "Ц.С. Велики" и ул. "Св. Княз Борис". Към момента в участъка има съществуващо осветление, което е амортизирано и не подлежи на възстановяване. В тази връзка се предвижда по източния тротоар да се монтират 4 броя стоманенотръбни стълбове и 4 броя улични осветители.

- ул. "Света Троица" - кръстовището с ул. "Цар Калоян". Предвижда се поставянето на нов стоманенотръбен стълб и уличен осветител.

- ул. "Гео Милев", между ул. "Братя Жекови" и ул. "Хр. Ботев". До момента участъкът не е осветен.В тази връзка се предвижда монтирането на 3 броя стоманенотръбни стълбове и 3 броя улични осветители.

- кв. "Три чучура-юг", бл. 37, бл. 40. До момента районът не е осветен. Предвид това, че в съседство се намира детска градина, а улицата е връзка с осветената вече ул. „Капитан Петко Воевода", се предвижда монтирането на 15 броя стоманенотръбни стълбове и 29 броя улични осветители
- бул. "Славянски", в района западно и източно от магазин "Практис". Към момента около надлеза находящ се западно от магазин „Практис" има изградено улично осветление, което не е достатъчно. За целта ще бъдат поставени два стоманенотръбни стълба и два броя улични осветители.
* ул."Черно Море" над "Детска кухня". В участъка по улицата има изградена въздушна мрежа със стоманенобетонови стълбове и на някои от тях монтирани улични осветители. Предвижда се допълнително монтиране на 5 броя улични осветители.