Издирват мечка в района на Радунци
Издирват мечка в района на Радунци / netinfo

Как да се предпазят хората и кафявата мечка, появяваща се в района на село Радунци ще обсъждат утре от 11 часа в Районното полицейско управление в Казанлък, пише в прессъобщение от Регионалната инспекция по околната среда и водите .

На срещата ще присъстват експерти на РИОСВ – Стара Загора, служители на Районното полицейско управление, представители на Ловно-рибарското дружество и РУГ – Стара Загора.

Усилията на екоинспекцията са насочени към недопускане на напрежение сред жителите в района на Радунци и опазване на дивото животно, уточняват от екоинспекцията.

Министърът на околната среда и водите е разпоредил на РИОСВ и СДП “Балкани” да извършат улавяне на кафявата мечка и преместването и в среда с подходящи за нея условия. До улавянето на животното бе потърсено съдействие от РПУ – Казанлък за осигуряване охрана в района на село Радунци.

Припомняме ви, сигналът за нанесени щети от кафявата мечка по стопански постройки, в които се отглеждат домашни животни в село Радунци постъпи в Регионалната екоинспекция в началото на април.