Електронна карта с чип ни пази от фалшиви доктори
Електронна карта с чип ни пази от фалшиви доктори / снимка: sxc.hu
Д-р Камелия Харачерова е времененно изпълняващ управител на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-физиатрични заболявания и  ще заема длъжността до обявяване на конкурс за управител на дружеството.

Доктор Харачерова, която от миналата година има магистратура по Здравен мениджмънт,  беше избрана единодушно от общинските съветници по време на извънредна сесия заради ситуацията в бившия Тубдиспансер.

Преди повече от месец, служител в лечебното заведение подаде сигнал до община Стара Загора и до Министерството на здравеопазването, че в болницата неправомерно са настанени две възрастни жени, роднини на управителя на общинското дружество д-р Чавдар Попов и на главната сестра Живка Колева.Община Стара Загора извърши проверка по случая. Проверка извършват и от Прокуратурата. 

Избраният временно изпълняващ управител д-р Камелия Харачерова е специалист по белодробни болести (пневмология и фтизиатрия).

Съветниците решиха единодушно да освободят от длъжността управител на дружеството д-р Чавдар Попов, но без да го освободят от отговорност за извършените нарушения

В края на 2015 година д-р Чавдар Попов беше назначен за временно изпълняващ длъжността управител на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-физиатрични заболявания.

Предварителната работа по извънредната сесия беше много обемна, но и много важна, предвид създалата се ситуация, припомни в зала председателят на Общинския съвет Мария Динева.