Инвалиди искат по-достъпна градска среда
Инвалиди искат по-достъпна градска среда / Предизборен щаб

Достъпна градска среда, нови микробуси, въвеждане на делегирани бюджети за социалните домове поискаха хората и персонала от Дома за възрастни хора с увреждания в Стара Загора от кандидатите за депутати на политическа партия ГЕРБ. Д-р Кирил Добрев, Пламен Йорданов и Нели Калнева се срещнаха с част от 210-те обитатели и 110-те работещи в институцията и отговориха на техните въпроси.

„Когато преди година и половина се видяхме с вас за местните избори поехме ясни ангажименти, голяма част от които вече са факт", посочи Пламен Йорданов. Той разкри, че съвсем скоро ще бъдат монтирани асансьор в Регионалния исторически музей и рампа на стълбите на Драматичен театър „Гео Милев".

Работи се и по ремонтирането на тротоара, който свързва Дома с езерото „Загорка" и центъра на града, а до края на лятото за нуждите на хората в институцията ще бъдат закупени два нови микробуса.

„Заставаме пред вас с лицата и имената си, а не като туристи, които идват тук и ви обещават невъзможни неща", каза Пламен Йорданов. Той припомни, че по проект „Красива България" на два етапа в дома е бил извършен ремонт за над 1 милион лева.

„Избраните народни представители от ГЕРБ в 27-ми МИР ще работят усилено за въвеждане на нова специалност в Медицинския колеж към Тракийския университет в Стара Загора, в която ще се обучава специалисти за работа и грижи с възрастни и хора в неравностойно положение", категорична бе Нели Калнева.

„Трябва да задържим хората, които работят тук. Наше задължение е да поискаме по-висок бюджет за подобни заведения и да помислим дали една част от него да не се осигурява от държавата, а другата от общината", допълни д-р Кирил Добрев.