Сливен
Сливен / Зедно в час
Рекорден брой желаещи да станат учители са кандидатствали до момента за програмата за професионално и лидерско развитие на фондация “Заедно в час”. От септември до днес интерес към програмата са проявили повече от 3000 души, което е значително повишение в сравнение с предходните години. 

Кандидатстването за настоящата година продължава до 10 февруари на сайта zaednovchas.bg

Най-голям интерес към работата като учител с програмата на “Заедно в час” има от страна на завършващи студенти и професионалисти с опит между 5-10 години. Най-много кандидатстващи има от областите София и Пловдив. Следвани от Варна, Бургас и Стара Загора, където се забелязва най-голямо повишаване на кандидатите в сравнение с минали години. 

През настоящата учебна година 15 учители и възпитаници от програмата на “Заедно в час” преподават в област Стара Загора, а училищата партньори на организацията в региона в момента са четири. Две поредни години РУО Стара Загора в партньорство с участници от програмата на "Заедно в час" от областта организира регионален форум за обмяна на добри практики за задържане и мотивиране на учениците в училище. През следващите месеци предстои и третото издание на форума.