Интегрират деца от малцинствата с проект
Интегрират деца от малцинствата с проект / DarikNews.bg

248 ученици от Първо основно училище ще участват в проект „Заедно напред". Децата ще бъдат разпределени в 13 клуба по интереси, но основната цел на проекта е интеграцията на 76 малчугани от етническите малцинства. На помощ на учениците ще се притекат техните родители, както и 13 учители. Основната цел на проекта е децата да работят и да творят заедно, за да се създадат условия за успешното интегриране на малчуганите от етническите малцинства.

Проектът ще се осъществява през цялата учебна година, а децата могат да участват в театрална формация, да изучават информационни технологии, да се включат в клубовете "Слово", „Палитра", „Краезнание", „Наш дом", „Родолюбие", „Приятели", „Здраве", да пишат за училищния вестник „Дъга".

За дейностите в клубовете ще бъдат осигурени пособия, костюми и необходими материали.

Финансирането на проекта „Заедно напред" е на стойност 143 хиляди лева и се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Развитие на човешките ресурси".

„Надявам се, че ще оправдаем очакванията и през юни догодина ще отчетем едни добри резултати", обеща Елка Димитрова-директорът на Първо основно училище, което е партньор на Община Стара Загора по проекта.