Институциите в областта с повишена готовност за реакция при пожари
Институциите в областта с повишена готовност за реакция при пожари / Пресцентър Областна администрация

Институциите поддържат пряка връзка помежду си и са в повишена готовност за реакция при пожари. В това увери областния управител на Стара Загора Георги Ранов.

"Получихме писмо от началника на Главна дирекция "Пожарна безопасност комисар Николай Николов, който ни предупреждава, че червения код за опасност от пожари остава до края на седмицата заради очакваните високи температури. Затова институции, техника и хора са в повишена готовност да реагират.

Поддържаме връзка с полицията, пожарната, общинските и областни структури за сигурност, държавните горски стопанства. Координацията е отлична и имаме готовност, ако се налага да се включват допълнителни сили за противодействие", обясни Георги Ранов.

"Държавата и нейните институции правят наистина всичко възможно да се ограничат щетите от подобни ситуации. Остава на съвестта на гражданите как да се отнасят към препоръката при температури над 35 градуса да не се пали огън на открито", заяви и комисар Стоян Колев, началник на областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".