Институции ще борят престъпността
Институции ще борят престъпността / netinfo
До две седмици ще бъде създадена Комисия за обществения ред и сигурност в Община Стара Загора.Това стана ясно след подписването на втория обществен договор за партньорство в областта на сигурността и опазването на обществения ред .

Подписите си под документа поставиха кметът проф.Светлин Танчев, началникът на РПУ гл. инсп.Станислав Станилов и председателят на Общинския съвет инж. Недялко Недялков.

Договорът има за цел обединяване и координиране усилията и дейността на общинска администрация, Общински съвет и органите на МВР за осигуряване на добър обществен ред, безопасност на движението и превенция на престъпността, подкрепа на уязвимите групи и утвърждаване на обществените нагласи за зачитане на закона и правата на гражданите.
За реализирането на договора и постигането на неговите цели ще бъдат изготвени работни карти с конкретни мерки за решаването на значими местни проблеми.

В прикачения звуков файл може да научите повече за работата на Комисията за обществения ред и сигурност и договорът за партньорство в областта на сигурността и опазването на обществения ред