Информационна кампания по проблемите на аутизма
Информационна кампания по проблемите на аутизма / Dariknews.bg/архив

Гражданско сдружение „Алтернатива 55" организира информационна кампания, посветена на 2 април-Международен ден за информираност по проблемите на аутизма.

Целта на кампанията, която започва на 22 април, е повишаване информираността на обществото относно състоянието „Аутизъм" и подобряване качеството на живот на децата с такъв синдром и техните семейства.

В рамките на кампанията ще се организира кръгла маса на тема "Ранна интервенция и рехабилитация при децата с аутистичен синдром" . Форумът е 22 март от 15.30 часа в конферентната зала на ОДФ. Поканени за участие са представители на институции, НПО,ВУЗ.

В Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца „ Алтернатива" се организира Седмица на отворените врати. От 26 до 30 март от 9 до 13 часа ще има консултации за деца и родители; предоставяне на информация за специалисти.

На 2 април от 17 часа в Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца „Алтернатива" започва дискусия на тема "Какво е необходимо да направи обществото ни за определяне на нуждите, социализацията и развитието на растящия брой деца с аутизъм в България и подкрепа на техните семейства". Поканени за участие са родители и представители на институции.

Кампанията се организира в партньорство с Община Стара Загора и Обществен дарителски фонд.