Има три варианта за втори подход към АМ “Тракия”
Има три варианта за втори подход към АМ “Тракия” / netinfo

Най-важният проблем в Стара Загора, свързан с транспортната схема е връзката с АМ "Тракия". Имаме три варианта за изграждането на втори подход и актуализацията на общия устройствен план потвържава за пореден път нуждата от него. Това каза заместник-кметът професор Димитър Динев по време на заседание на Обществения съвет по устройствени и естетически проблеми на градската среда.

"Първата възможност е връзката да бъде при село Калояновец и входът към Стара Загора да бъде през "Калояновско шосе". Това не е най-доброто решение, но все пак е някакво решение", каза професор Динев.

Втората възможност, която е заложена в актуализацията на общия устройствен план е вторият подход към АМ "Тракия" да е през Свобода. На този подход вече е даден ход, припомни заместник-кметът. При този вариант обаче Общината ще настоява участъка между пътния възел и Стара Загора да бъде с четири ленти.

"Последната възможност е връзката да бъде осъществена между селата Калояновец и Ракитница", каза още професор Динев. Той допълни, че тази възможност е най-привлекателна, но и при нея пътят от Ракитница за Стара Загора трябва да бъде четирилентов.