Илко Русев: През следващата година „Берое” ще бъде още по-добър
Илко Русев: През следващата година „Берое” ще бъде още по-добър / beroe,bg

Футболният "Берое" бе избран за отбор на годината на традиционната церемония по награждаването на най-добрите спортисти на Стара Загора. След награждаването председателят на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Берое Илко Русев говори пред клубния сайт за успехите на тима, настоящото класиране и бъдещите планове.

- Г-н Русев, „Берое" бе избран за Отбор на 2013 г. в Стара Загора. Как приемате тази награда?

- Тази награда е признание за труда на целия отбор. Отчитаме фактът, че тези две купи, които спечелихме са един голям успех за „Берое" в последните години. Радост за феновете и старозагорци, така че за мен отборът заслужава да получи тази награда.

- Наистина „Берое" изпраща една от най-успешните си години в историята със спечелването на двете купи. Но ако ги изключим, каква е вашата равносметка?

- Тези купи са част от успехите, които са свързани с миналото първенство. В момента, това, което е като представяне и класиране в шампионата не ни задоволява, така че чувствата са смесени в момента, но въпреки това мисля, че двете купи са наистина голям успех и не е лесно да се повтори едно такова постижение. 2013 г. може да се причисли към успешните за „Берое".

- Какви ще бъдат амбициите на отбора за 2014 г. и вашите лични? Освен спортно-технически, а и като развитие на клуба.

- През следващата година, ако трябва да бъдем реалисти, а и така, както вероятно ще се развият нещата - да участваме във втората половина с групата отбори, които си разпределят местата от 8-мо до 14-то, най-логично е ние да подготвим отбора с нови попълнения, с промени, които ще извършим, така че той да бъде готов и боеспособен от лятото, когато да започнем новия сезон в максимално добра форма. Това е най-важното.

- Как ще протече селекцията, според вашите планове? „Берое" вече привлече трима играчи. Визирам и освободени футболисти. Има ли такива към този момент?

- Едва ли мога да кажа нещо по-различно от това, което каза старши треньорът след последния шампионатен мач. За случая с Иван Горанов мога само да допълня, че ние в момента изчакваме дали ще има отбор за него. Така че той все още е футболист на „Берое" и аз все още не мога да кажа до кой момент той ще бъде наш футболист. Ще има други освободени футболисти. Но след първоначални разговори с тях, нещата още не са окончателни и предпочитам да не ги коментирам. Селекцията продължава. До Нова година не очаквам да се случат някакви факти, но януари със сигурност отборът ще бъде подсилен с нови футболисти.

- Предстоят празници. Какви са пожеланията ви към всички фенове на отбора?

-Най-важното е да бъдат здрави. Въпреки лъкатушенето на отбора през този шампионат аз искам да се обърна към всички фенове да подкрепят отбора, защото това са истинските фенове - независимо от резултатите ние трябва да бъдем зад момчетата и зад отбора и да оказваме нашата помощ във всеки един момент. Най-радостно ще е отборът да радва феновете. Аз съм убеден, че нещата през следващата година ще бъдат по-добри.