Илия Златев: Страницата Биволарски е затворена
Илия Златев: Страницата Биволарски е затворена / DarikNews.bg

Общопартийната контролна комисия на БСП единодушно решила, че жалбата на Бойчо Биволарски за легитимността на отчетно-изборната соц. конференция, е несъстоятелна.

„Това решение е разумно и ще внесе едно допълнително успокоение в работата на цялата организация. Казусът Бойчо Биволарски е приключен, страницата е затворена. Отсега нататък ни предстои стягане на структурите, изясняване на реалния брой и състав на старозагорската партийна организация. Всичко това е необходимо, за да се мобилизираме максимално преди предстоящите парламентарни избори", коментира председателят на местните социалисти Илия Златев. Преди повече от два месеца Бойчо Биволарски сезира комисията за нарушения при избора на председател на Общинската отчетно-изборна конференция на БСП в Стара Загора.

Над 20 хиляди старозагорци са подкрепили подписката за свикване на референдум за АЕЦ „Белене". Според депутата от Коалиция за България д-р Евгений Желев е без значение какъв ще бъде изходът от националното допитване, защото „е крайно време българите да дадат своето мнение „за" или „против", да изполват възможностите на пряката демокрация". Социалстите са убедени, че ще съберат повече от необходимите 500 хиляди подписа в цялата страна.