Илия Златев и Теодора Колева няма да напуснат Общинския съвет
Илия Златев и Теодора Колева няма да напуснат Общинския съвет / DarikNews.bg., архив

Няма да напусна Общинския съвет на Стара Загора, заяви категорично Илия Златев.

„Имам сериозни планове за себе си в близко бъдеще, свързани с местната власт. Няма законово основание да напусна Общинския съвет. Моля да не се дават морални оценки за моето поведение. Аз си подадох оставката като общински председател на БСП и следващата стъпка беше да ми се поиска оставката и като председател на групата. Аз просто ги изпреварих", коментира Златев.

БСП да продължават да си правят анализите и оценките, но с това национално ръководство и този областен председател в лицето на Васил Самарски, не виждам как ще променят нещата, категоричен е Златев.

В оперативното бюро, което в момента ръководи общинската организация на БСП има двама настоящи общински съветници. Това са Бояна Боюклиева и Румен Димитров. Те обаче са забравили кой политически и правен субект ги направи общински съветници и кого представляваха на изборите през 2011 година. Като ги познавам обаче не се учудвам, каза независимият съветник Теодора Колева.

„Призовавам тях двамата да напуснат Общинския съвт на Стара Загора и на тяхно място да влязат хора, които знаят кого са представлявали през 2011 година. Точно от тези хора аз няма да приема призиви за оставка. За мен цялата тази работа е най-малкото обидна", коментира Колева.

Тя допълни, че да се говори как хората гласуват за партия, а не за лица е абсолютна глупост, тъй като партията излиза с лицата си и затова се редят листи.

От Оперативното бюро настояват Илия Златев и вече независимият общински съветник Теодора Колева да си тръгнат от Общинския съвет. От БСП са категорични, че двамата не са избрани мажоритарно, а са получили мандат от партията.