Илия Златев е областният председател на АБВ
Илия Златев е областният председател на АБВ / DarikNews.bg, архив

Илия Златев е избран за областен председател на ПП АБВ. Структурата бе учредена снощи с участието на 585 членове от 8 общински организации в областта. Делегатите избраха 19-членен Областен съвет, както и 5-членен Контролен съвет с председател юристът Иван Иванов.

На предстоящата на 26 април Национална конференция областната организация ще се представлява от 50 делегати, които ще бъдат разпределени пропорционално на броя на членовете на партията в общините. В областта ПП АБВ има организации в Стара Загора, Братя Даскалови, Гурково, Гълъбово, Казанлък, Мъглиж, Павел баня и Раднево.

В събота предстои гласуване за пряк избор на председател на партията. В цялата страна ще бъдат разкрити секции за гласуване, където членовете на партията ще могат да дадат своя вот. Освен по традиционния начин, гласуването ще бъде възможно и по електронен път. Изборът за председател на ПП АБВ ще бъде между трима кандидати - Стелиян Стефанов - председател на общинската организация на АБВ в Русе, Трендафил Величков - член на Изпълнителния съвет на партията и областен управител на Пазарджик и Георги Първанов - президент на Р България (2002-2012), председател на партията в оставка.