И в Стара Загора протест срещу ACTA
И в Стара Загора протест срещу ACTA / DarikNews.bg

Над 60 старозагорци се включиха в мирен протест против АCTA. Въпреки мразовития февруарски ден те се събраха на площада пред общината и изразиха своето несъгласие с търговското споразумение за борба с фалшифицирането и подкрепиха разпространената подписка.

И в Стара Загора протест срещу ACTA
netinfo

Народният представител от ГЕРБ Иван Колев е поел ангажимент да я внесе в Народното събрание, информира председателят на организационния комитет на протеста Генчо Керезов. „Ние сме за категоричното отхвърляне на ACTA, а не за ратификация на документа, поради липсата на сигурност в подготвителните материали по него. Опасявам се, че дори нашите депутати не са запознати с тях, защото те не са публикувани никъде. Народните ни избраници биха могли да изработят еднозначни механизми, за да бъдат защитени авторските права и интелектуалната собственост, така както се случи в цяла Европа".

И в Стара Загора протест срещу ACTA
netinfo

Протестиращите апелираха народните представители катеторично да отхвърлят и да гласуват против споразумението, защото в него има текстове, които могат да ограничат или нарушат гражданските права. Ако АCTA влезе в сила ще плащаме повече за интернет, ще бъдем следени и записвани, ще даваме повече пари за лекарства и дори за авточасти, убедени са те.

У нас протестни демонстрации се проведоха в повече от 15 града. Те бяха организирани през последните няколко седмици чрез социалната мрежа Facebook.