/ Община Стара Загора
Джаз фестивал, хорово надпяване, Алея на художниците и още...това предвижда програмата на инициативата „Уикенд събития под липите“ за идните почивни дни, съобщиха от Общината.

Съботният ден предоставя на старозагорци Хоров фестивал на туристическата песен, който ще започне в 10.00 часа в залата на Драматичен театър „Гео Милев“. Отново в залата на театъра, но от 16.00 часа, ще се надпяват участниците в V Хоров фестивал. Входът е свободен.

Избират Царица Роза и Цар на Минералната вода в Павел баня

Арт инициативата под кестените в парк „Пети октомври“ - Алея на художниците, няма да се проведе при неблагоприятни метеорологични условия. По традиция от 10.00 часа, в събота стартира и поредният безплатен градски тур пред Туристическия информационен център.

Участниците в него ще преминат „От Августа Траяна към Берое - градът между две епохи“. В третия финален ден Джаз фестивалът ще присъства с емблематичното събитие „Джаз за деца“, което в събота ще дари на най-малките старозагорци букет от мелодии в 18.00 часа на Античен форум „Августа Траяна“.

Час по-късно започва финалният концерт и магията на големите оркестри. Роял Дикси Бенд-Велико Търново и Военният биг бенд Стара Загора с диригент кап. Цветомир Василев ще партнират със солистите и любимци на публиката Милица Гладнишка и Цветомир Цанков, както и водещите тромпетисти Михаил Йосифов и Венцислав Благоев.

В неделя ще се проведе Регионален етап за област Стара Загора за излъчване на участници в XII Национален събор на народното творчество „Копривщица“. Музикантите ще се представят в залата на НЧ „Св. Климент Охридски“ от 9.30 часа.

Вечерта ще бъде огласена и озарена от ВС „Усмивки“, които канят старозагорци на „Евъргрийн концерт“ от 18.30 часа в залата на Културен център „Стара Загора“.

Актуална информация ще има в сайта на Община Стара Загора, както и на фейсбук страницата на отдел „Култура и туризъм“ за евентуални промени поради лошото време.