И старозагорски мотористи на протест, поискаха справедливост
И старозагорски мотористи на протест, поискаха справедливост / Dariknews.bg

Мотористи от Старозагорско се присъединиха към националния протест, предизвикан от изчезването на турския гастарбайтер Фарук Бекташ, който уби двама души на 24 юли. Съдът пусна Бекташ под домашен арест, след което той избяга. Случаят вдигна на крака хиляди мотористи от цялата страна, съпричастни към трагедията.

В 19 часа над 50 машини паркираха срещу входа на съда в областния град, а в края на протеста старозагорските мотористи оставиха "дар" за съдийката, която пусна под домашен арест турския гражданин-дребни монети от 1,2 и 5 стотинки.

Това, което се случи със софийското семейство, е недопустимо-убиецът да остане на свобода и да замине от страната ни. Това е подигравка с човешкия живот и затова ние сме тук, за да изкажем своята съпричастност. Двама души ги няма, а виновникът е в неизвестност... Кой ще поеме вината? Подкрепяме искането на софийските ни колеги за оставка на съдията, пуснала Бекташ под домашен арест. Това решение е неморално, е мнението на Павел Драганов от старозагорския клуб „Волни ездачи".

Искаме справедливост и съдът да си гледа работата. Неведнъж сме доказали, че ако не ни чуят веднъж, ще има и втори, и трети път, категоричен бе и председателят на мото- клуб „Лястовица 33" Иван Тодоров.

Преди дни стана ясно, че Фарук Бекташ ще бъде съден задочно, ако до два месеца не бъде открит. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. За Бекташ е издадена Европейска заповед за арест, а до властите в Турция е изпратена молба за правна помощ за екстрадиция. Арнаудова коментира, че до този момент страната ни не е имала проблеми с процедури за екстрадиция от Турция у нас и посочи, че българските служби ще изчакат решението на турските органи, ако мъжът бъде открит там.