И Раднево се включва в Геомилевите дни
И Раднево се включва в Геомилевите дни / DarikNews.bg, архив

Община Раднево се присъединява към отбелязването на Геомилевите дни, които започват днес в Стара Загора. Проявите стартират в 14,30 часа с поднасянето на венец пред паметника на поета в Стара Загора.

От 15,15 часа в Регионална библиотека „Захари Княжески" ще се проведе кръгла маса за живота и творчеството на Леда Милева и представяне на „Книга за Леда". Участие ще вземат Никола Инджов, Меглена Константинова - художник, Виолета Цонева - съставител на книгата, Анастасия Цандер, Бойко Ламбовски - председател на българския ПЕН-център, проф. Петър Велчев - поет, преводач и литературен изследовател, Георги Константинов и Иван Гранитски - директори на Геомилевите списания „Пламък" и „Везни", Андрей Аврамов - режисьор и задочно Ирина Бокова, Генерален секретар на ЮНЕСКО.

В 18,00 часа в Художествената галерия Стара Загора ще бъде открита изложбата „Гео Милев' и сп. „Der Sturm" от фонда на Къща музей „Гео Милев". Носителят на Международна награда „Гео Милев" ще бъде обявен от Никола Инджов. Д-р Юлиан Илчев, кмет на Община Раднево ще връчи наградата и паричния ѝ еквивалент, който се осигурява от бюджета на общината.

В 15,00 часа в Раднево на бюст паметника на Гео Милев ще бъде поднесен венец.