И ДПС в Казанлък подкрепи Дамянов
И ДПС в Казанлък подкрепи Дамянов / netinfo
Единодушно общинската организация на ДПС в Казанлък подкрепя за втори кметски мандата сегашния градоначалник на Казанлък Стефан Дамянов.

Това съобщи за “Дарик” общинският председател на ДПС Хюсеин Кехайов.

Решението за подкрепа е взето от 23-мата присъствали на заседанието на Общинския съвет на ДПС членове.

Подкрепата за Дамянов, е скрепена с устно споразумение срещу това ДПС да получи едно заместник-кметско място в новата общинска администрация.

На форума снощи е била утвърдена и проекто-листата на ДПС с кандидатите за общински съветници.

На първа позиция в нея е настоящият председател на общинската организация Хюсеин Кехайов, след него е председателят на областната младежка организация Халил Летифов.

На останалите три места са Гюлезар Яшар- член на Общинския съвет на ДПС и председател на местния съвет в Казанлък, Айсен Алиш- икономист председател на местната структура на ДПС в Копринка, Севим Гюлемерова- лидер на местния съвет в Шейново.

Настоящата подкрепа на общинската организация на ДПС в Казанлък за сегашния кмет на Казанлък Стефан Дамянов е втора, след като преди четири години ДПС също подкрепи Дамянов, отново в качеството му на независим.

Срещу подкрепата си тогава Движението получи заместник-кметско място.

За първи път ДПС в Казанлък имаше свой представител на високия пост в общинската администрация в мандата на екс-кмета –оз. генерал Стефан Дервишев, в периода 1999-2003-та година, когато като заместник кмет по стопанската политика бе назначен настоящият общински ДПС-председател Хюсеин Кехайов.

На практика той стана първият представител на мюсюлманската общност в района, заел такъв висок пост в Казанлък след Освобождението от 1878 година.