Задържани са шестима души
Задържаха петима души, които са отглеждали голямо количество канабис в село Дъбово, Община Мъглиж. Групата съхранявала готовата продукция в местна църква, без знанието на свещеника.

В групата са участвали и двама ученици. Те са близнаци на 18-годишна възраст. При акцията са иззети 43 кг суха маса и над 275 кг – зелена.

„Наглостта на хора от тази категория извършители стига дотам, че в определен период от време тези високорискови вещества са били съхранявани в сградата на храма в село Дъбово“, посочи окръжният прокурор Дичо Атанасов на Стара Загора и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и уточни, че определено лице, в качеството си на обслужващ персонал, е имало достъп до храма.

По случая се води разследване.

Наблюдаващият прокурор Петя Драганова посочи, че спрямо петимата са повдигнати обвинения за четири тежки умишлени престъпления. Те са привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група. За всяко отделно престъпление е предвидено отделно наказание „лишаване от свобода“, посочи тя. Най-тежкото предвидено наказание е „лишаване от свобода“ от пет до 15 години и глоба в размер на 20 до 100 хиляди лева за държане на наркотични вещества с цел разпространение. 

 
БТА