Хубчев доволен от играта срещу ЦСКА
Хубчев доволен от играта срещу ЦСКА / beroe.bg, архив

Старши треньорът на Берое Петър Хубчев остана доволен от изявите на своите в снощния двубой срещу ЦСКА. Старозагорци спечелиха с 1:0 като гост и си гарантираха място в шестицата след редовния сезон.


„Голям комплимент на нашия отбор за мъжеството, което прояви. При тези условия имаше истинска битка. Не отстъпихме по нищо на ЦСКА и според мен заслужено победихме.

Виждам, че има голямо израстване като желание и характер. Казах го още след втория мач с „Лудогорец" за Купата. Жалко, че отпаднахме по този начин, но като характер момчетата израстнаха много. Следващите два мача го потвърдиха и най-вече мача тук. Не всеки може да победи на Армията. Голям процент от тази победа се дължи на този отборен характер. Това е правилното развитие. Разбира се, че има и елемента майсторство, но като характер и отбор израстваме много", анализира наставникът на Берое.

Той поздрави домакините за добре подготвения терен въпреки тежките метеорологични условия.

"Аз сутринта също мислех, че няма да има мач. Голям комплимент на организаторите и на хората, които са чистили терена. Разбрах, че е имало и много фенове. Това не навсякъде може да се получи. Теренът наистина не беше толкова лош колкото ми се струваше и на мен. Разбира се, че е по-трудно на него да се играе", коментира Петър Хубчев.

Наставникът обяви, че следващата цел на тима ще бъде определена от играчите.

„Нашата цел минимум беше да участваме в първата шестица. Това вече е факт и от тук нататък ще говорим с футболистите за другата цел. Искам да видя какво ще кажат футболистите. Те сами ще определят следващата цел", обясни Хубчев.