Христофор Недков навършва 50 години
Христофор Недков навършва 50 години / netinfo

Със спектакъла „Посещение на млада дама" по Зденек Подскалски, тази вечер актьорът и режисьор от трупата на Драматичен театър „Гео Милев" в Стара Загора Христофор Недков ще отбележи своя 50-ти рожден ден.

В спектакъла той играе заедно със съпругата си - актрисата Елена Азалова. Двамата са заедно от 19 години, след като професията им ги събира в куклената пиеса "Бьозендорф". През изминалия четвърт век сценична дейност, Недков е изпробвал почти всички жанрове - освен в ДТ"Гео Милев" е работил и в Държавния куклен театър в Стара Загора, участвал е в оперни и оперетни спектакли.

Христофор Недков или Фори, както го наричат мнозина негови приятели и почитатели, е роден в Габрово. През 1985 г. завършва ВИТИЗ "Кр. Сарафов" , специалност "Актьорско майсторство за драматичен театър" в класа на проф. Енчо Халачев.

От март 1999 г. е художествен ръководител на Младежка театрална студия "Сцена 99" при читалище "Родина" в Стара Загора. Изиграл е над 80 роли в куклени и драматични спектакли, шоу програми, концерти, авторски радио и телевизионни предавания, спектакли от общоградски мащаб, в които е участвал като актьор, сценарист и режисьор.

За периода 2000-2001 г. е директор на Драматичен театър "Гео Милев" - Стара Загора. През миналата година се дипломира в специалност „Театрална режисура".

На тържеството тази вечер, след спектакъла, ще присъстват заместник-кметът проф. Димитър Динев и председателят на Общинския съвет Тенчо Руканов.