Христо Илиев ще води йога-практики в “Шакти”
Христо Илиев ще води йога-практики в “Шакти” / организатори

Христо Илиев-художник, скулптор и йога учител, ще води две йога - практики от 15 и от 18 часа в йога център „Шакти" в Стара Загора. Ще бъде представена и новата му книга " Фрагменти от цялото ".

Христо Илиев Митев е роден на 27 май 1951 г. Живее и преподава в Добрич. От 1976 г. до 1981 г. учи скулптура под ръководството на скулптора Христо Боев. Започва да се занимава с йога 17-годишен, за да се избави от ревматизъм и редица болести. Той приема йога като лично преживяване на цялата същност. В първата си книга „Затворът" говори за затвора на ума, в който живеем и за цялостната си визия.

Йога-клуб „Шакти" е създаден през 2007 година, а впоследствие е регистриран като сдружение с нестопанска цел. Целта му е разпространение на древните познания по йога за подобряване на физическото, психическото и духовното здраве на всички възрастови групи. Сдружението поставя своята дейност на широка обществена основа, като организира и насърчава заниманията по йога. В момента занимания по йога има в две детски градини на Стара Загора и те се радват на висок интерес от страна на родители и малчугани.