поклонение
поклонение / община Стара Загора
Стара Загора се прости с легендата на футболния отбор „Берое”, почетният гражданин на Стара Загора Петко Петков. Любимецът на поколения футболни фенове си отиде от този свят в петък на 73 години.

поклонение
община Стара Загора


Дълга опашка от негови почитатели се изви пред сградата на Държавна опера Стара Загора, където бе поклонението. Да отдаде последна почит към легендарния нападател дойдоха кметът Живко Тодоров заместниците му Иванка Сотирова и Красимира Чахова и  общински съветници.

За поклонението в Стара Загора пристигнаха Михаил Касабов, изпълняващ длъжността председател на Българския футболен съюз, заместникът му Антон Попов и бившият президент Валентин Михов. Сред хилядите дошли да изпратят легендата в последния му път бяха още Димитър Димитров -Херо, Емил Костадинов, Ваня Джаферович. Дойдоха съотборниците на Петко Петков, бивши и настоящи футболисти, феновете на „Берое”, както и много граждани.

поклонение
община Стара Загора


Венци и съболезнователни адреси изпратиха министърът на спорта Красен Кралев, президентът на БФС, община Стара Загора, областният управител, футболни формации и др.

Членовете на фен клуб „Берое” запалиха факли в знак на почит към големия футболист и издигнаха плакат с надпис :”Легендите не умират”.

Отиде си легендата на старозагорския футбол и на „Берое“.  Животът му бе изцяло посветен на любимата игра, дълги години той радваше любителите на футбола с изключителната си техника и себераздаването си  на терена.
След това като треньор мъдро ръководеше по-младите и щедро раздаваше от своя опит и талант.
В дългия си професионален път той бе пример за всеотдайност, воля и неподражаемо майсторство. Всички старозагорци помнят заслугите му за победите  на любимия „Берое“, на когото той никога не изневери.
Емблемата на „Берое“ Петко Петков остава ненадминат рекордьор по отбелязани голове за отбора на „зелено-белите“, двукратен  голмайстор на „А“ група, носител на множество награди.
Той заслужено бе удостоен и със званието „Почетен гражданин на Стара Загора“!
Със своя достоен живот Петко Петков ще остане завинаги в сърцата ни!

поклонение
община Стара Загора


Една звезда се качи на небето... Поклон! , написа кметът Живко Тодоров.