Хапка надежда
Хапка надежда / ПП ГЕРБ
55 обяда получиха медицинските работници в COVID-19 отделенията на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора и Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания.

Благородният жест е на старозагорският депутат от ГЕРБ Радостин Танев и зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов. По този начин те подкрепиха инициативата #ХапкаНадежда на гората.бг и приятели, по проект „За доброто”. В Стара Загора тя се осъществява от Обществен дарителски фонд и Милка Колдамова.

Двамата народни представители направиха лични дарения, а Радостин Танев се включи и в доставянето на близо 60 топли обяда.

„Изразяваме нашата огромна благодарност към всички, които лекуват и се борят денонощно за спасяването на човешки животи! Надявам се на съпричастността на повече хора да подкрепят инициативата“, каза Радостин Танев.

Емил Христов изрази благодарност към лекарите, които с риск за собственото си здраве и живот, както и това на семействата си, водят неравната битка с невидимия смъртоносен враг.
 
„Благодарим на Милка Колдамова и Обществен дарителски фонд, както и на всеки един, който ще помогне, според възможностите си, да осъществим тази прекрасна инициатива! Поклон пред усилията на всеки медик!“, добави Христов.
 
"Хапка Надежда" е жестът на признателност, благодарност и съпричастност към болничния персонал на УМБАЛ "Ст. Киркович", работещ в Covid-отделенията.

Целта ни е да осигурим топъл обяд за нашите "ангели в бяло". За хората, които са заети да лекуват нашите близки, приятели, познати. За тези, които първи се оказаха в окото на бурята и са последните, които ще излязат оттам.

Топлият обяд е нашето смирено благодаря, нашата премълчана молитва всичко да е наред, нашата вяра и надежда, че заедно ще преминем през това изпитание и ще оцелеем!

Към момента, в осем отделения, 55 души - лекари, медицински сестри, лаборанти, санитари, в дневната си смяна ще бъдат подкрепени с нашите общи усилия.

Усилията на обществото, което сме длъжни, пред себе си най-вече, да бъдем!

За да се включите в инициативата:

*Като собственик на заведение с кухня или желаещ да дари дълготрайни, опаковани продукти - моля, свържете се 0887193042 - Милка Колдамова

*Като желаещ да направи парично дарение -
0884842933,
office@fund-sz.org-
Обществен дарителски фонд

Банкова сметка на ОДФ: Първа Инвестиционна Банка, клон Стара Загора,
гр. Стара Загора, бул. "Цар Симеон Велики" 104
IBAN: BG02FINV915053BGN0DJ4D
Банков код: FINVBGSF
Основание: Храна