Хаинбоаз ще бъде затворен до 6 август
Хаинбоаз ще бъде затворен до 6 август / netinfo

Проходът на Републиката остава затворен до 6 август. До същата дата е удължен срокът на забраната за преминаване на тежкотоварни автомобили с маса и товар над 10 тона през прохода Шипка. Тежкотоварните автомобили, пътуващи от север на юг се пренасочват през прохода Омуртаг-Котел, а пътуващите от южна към северна България - през Ришкия проход

Заради довършителните дейности по обезопасяване на ремонтирания участък на път ІІ-55 от Велико Търново до Гурково, срокът на действие на временната организация на движението за автомобилите пътуващи по направление Велико Търново - Свиленград  е удължен до 16 часа на 6 август. Очаква се движението през прохода Хаинбоаз да се нормализира не по-късно от 7 август.

Във връзка с рехабилитация на път І-5 в  участъка от разклона за Казанлъшките села Дунавци и Шейново до връх Шипка бе въведена временна организация на движението и през прохода Шипка.  Автомобилите, пътуващи по направление Габрово - Казанлък ,от северна към южна България, ще бъдат пренасочвани от връх Шипка по третокласен път към връх Бузлуджа и ще се включват отново в района на село Крън.

Автомобилите пътуващи в посока север, от Казанлък към Габрово, ще бъдат пропускани да преминават еднопосочно през прохода,  в свободното от ремонти дейности платно.