Гьоков: Все по-малко са безработните
Гьоков: Все по-малко са безработните / netinfo
Не е лесно да отглеждаш дете, особено когато се налага бързо да се върнеш на работното място, за да подпомогнеш семейния бюджет. В такива моменти спешно имаме нужда от някой, който да поеме грижите за малкия човек.

Ако попаднете в такава ситуация, информирайте Бюрото по труда. То ще ви включи в националната програма „В подкрепа на майчинството”, чиято основна цел е да помага при отглеждане на децата в домашни условия до навършването им на три години.

Програмата стартира в началото на 2007 г., припомни директорът на дирекция Социално подпомагане Снежана Апостолова и допълни, че благодарение на тази програма от началото на годината 31 майки са намерили детегледач.

Освен „В подкрепа на майчинството” успешна е и програмата „От социални помощи към осигуряване на заетост”. През септември в нея са се включили 313 безработни, а през ноември тя ще осигури още 50 нови работни места, съобщи директорът на Бюрото по труда в Стара Загора Георги Гьоков.

„През месец септември безработицата в Стара Загора е била 3,37 процента. В сравнение с предходния месец август тя е по-ниска с близо три десети” , каза още той.

В Бюрото по труда продължава търсенето на квалифициран работен персонал.