Групировки ползвали оръжието от Бузовград?
Групировки ползвали оръжието от Бузовград? / Светла Тенева

Разследващите ще изясняват къде е продавано оръжието, произвеждано в нелегалната работилница в Бузовград. Според предварителната информация оръжието е било предназначено за въоръжаване на престъпни групировки от страната и чужбина. Както вече е известно, при огледа в работилницата в казанлъшкото село Бузовград бяха открити различни по вид и марка газови пистолети в различна степен на преработка в бойни, множество части за оръжие и боеприпаси.

Последният случай в Казанлъшко на намерено оръжие, предназначено за престъпна групировка е от преди повече от 2 години, припомнят запознати. Тогава в Казанлъшкия районен съд  започна дело срещу шестима мъже. Трима от тях са от София - Димитър Попов, за който се твърдеше, че е компютърният специалист на групировката СИК и неговите гардове – Николай Маджаров и Пенчо Кортезов. Останалите трима бяха Мирослав Йовчев от село Тъжа, Генай Солак от село Хаджи Димитрово и Иван Койчев от Казанлък. Групата бе разкрита след две полицейски операции - едната до Карлово, а другата - в село Енина.

Делото бе образувано за производство и търговия на два газови пистолета, пригодени за стрелба с бойни патрони. Пистолетите са били произведени в нелегална работилница в село Енина.В работилницата бе открит и автомат “Калашников”.